Mediere si Consiliere

 

Asociatia Nationala a Recrutorilor este acreditata incepand cu anul 2012 de catre AGENTIA NATIONALA PENTRU OCUPARE FORTEI DE MUNCA sa poata presta, in conditiile legii, servicii de MEDIERE A MUNCII PE PIATA INTERNA dar si servicii de INFORMARE SI CONSILIERE.

Asociatia Nationala a Recrutorilor (ANR) ofera servicii complete de mediere pentru cei aflati in cautarea unui loc de munca in vederea angajarii. ANR negociaza cu angajatorul conditiile contractului de munca pentru candidati aflati in procesul de mediere in conformitate cu dispozitiile Legii muncii.

ANR se va obliga ca in baza contractului pe care il va incheia cu persoana aflata in cautarea unui loc de munca sa caute si sa ofere un loc de munca in concordanta cu pregatirea si aptitudinile acesteia.

Tariful prevazut de ANR pentru serviciile prestate vor fi negociate cu fiecare persoana in parte.

 

Medierea muncii

Medierea muncii (conform art. 59 din legea 76 si art. 5 (2) din legea 116/ 2002)

Serviciile de mediere a muncii reprezinta punerea in legatura a angajatorilor cu persoanele aflate in cautarea unui loc de munca, in vederea stabilirii de raporturi de munca sau de serviciu. ANR trebuie sa identifice locurile de munca vacante. Serviciile de mediere constau in oferirea de informatii privind locurile de munca vacante si conditiile de ocupare a acestora, prin publicarea si afisarea acestora, preselectia candidatilor corespunzator cerintelor locurilor de munca oferite si in concordanta cu pregatirea, aptitudinile, experienta si cu interesele acestora.

 

Informare si Consiliere in Cariera

Informare si consiliere (conform art. 58 din legea 76 si art. 5 (2) din legea 116/ 2002)

Informarea si consilierea profesionala constituie un ansamblu de servicii oferite persoanelor in cautarea unui loc de munca. Acestea sunt:

– furnizarea de informatii privind piata muncii si evolutia ocupatiilor;

– evaluarea si autoevaluarea personalitatii in vederea orientarii profesionale;

– ezvoltarea abilitatii si a increderii in sine a persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca in vederea luarii deciziei privind propria cariera;

– instruirea in metode si tehnici de cautare a unui loc de munca (prezentarea la interviu, intocmirea unui CV).

Informarea si consilierea profesionala se realizeaza de catre ANR. Informarea privind piata muncii, stabilirea traseului profesional, evaluarea si autoevaluarea se realizeaza prin autoinformare, prin acordarea de servicii de consiliere individuala sau de grup oferite persoanelor in cautarea unui loc de munca sau in cadrul job-club-urilor organizate de agentiile pentru ocuparea fortei de munca.

Consilierea profesionala si instruirea in metode si tehnici de cautare a unui loc de munca si de prezentare la interviuri in vederea ocuparii se realizeaza de catre consilieri de orientare a carierei, in cadrul ANR privind cariera sau, la cerere, in cadrul altor forme organizate de instruire.

 

Pentru mai multe detalii referitoare la serviciile noastre, va rugam sa ne contactati la:

office@recrutori.com sau 0754.470.051.