IMPRESII POST EVENIMENT “BUNE PRACTICI IN HR” – 19 OCTOMBRIE 2016

Evenimentul de „Bune Practici in HR” din octombrie 2016 a adus in prim-plan un subiect de interes pentru profesionistii in HR, in contextul cresterii tot mai mari a nevoii de retentie a angajatilor: coaching si training in HR. Tot mai multe companii, indiferent de dimeniunea lor, domeniul de activitate sau vechimea pe piata, duc o „batalie” pentru retinerea talentelor si a angajatilor-cheie, care sunt de cele mai multe ori cautati de alte firme din piata si ofertati cu alte propuneri de job. Din aceasta perspectiva, coachingul si trainingul pot fi folosite cu succes ca instrumente de retentie si crestere a motivatiei angajatilor.

Primul invitat si speaker al conferintei a fost Romeo Cretu, antreprenor cu experienta indelungata in proiecte de HR, care a raspuns la cateva intrebari fundamentale despre coaching versus training:

-care sunt diferentele dintre cele doua instrumente de HR?

-cand e indicat sa facem coaching in organizatie si cand sunt necesare sesiuni de training?

 

-care sunt miturile legate de coaching, respectiv cele legate de training?

-ce alegi cand vrei sa dezvolti cunostintele angajatilor, cand vrei sa formezi anumite abilitati sau cand vrei sa schimbi atitudini?

Cea de-a doua invitata, Ana Ber, Managing Partner al unei cunoscute companii de executive search din Romania – Dr. Pendl & Dr. Piswanger, a fost un exemplu concret de scurta sesiune de training in HR pe tematica mult discutata a recrutarii. Subiectele abordate s-au referit la: dilema intre candidatul perfect si candidatul potrivit, pasii pentru selectarea celor mai buni candidati intr-un proces de recrutare, sustinerea unui interviu, cu toate elementele sale (pregatirea de dinainte, structurarea intrebarilor si feedback-ul post-interviu), de ce conteaza sa ai un proces de recrutare profesionist si o serie de alte subiecte din aceeasi sfera, invitata reusind sa ofere, in mod sintetic, un ghid de recrutare pentru specialistii in HR.

Asa cum gazdele evenimentului, Marius Panuta (Presedintele Asociatiei Nationale a Recrutorilor) si Gabriel Chicioreanu (Presedintele Asociatiei 4Career) ne-au obisnuit la fiecare editie de „Bune Practici in HR”, participantii s-au bucurat de sesiuni de networking intre cele doua prezentari, inainte si dupa ele, precum si de o interactiune de tipul Q&A in timpul prezentarilor. „Bune Practici” a adus pe piata de HR din Romania un format de eveniment in care networking-ul se imbina cu informatiile utile din timpul prezentarilor de HR sustinute de invitati cu experiente profesionale extrem de interesante si adesea inspirationale. Daca veniti pentru prima oara la conferinta, e foarte probabil sa plecati cu gandul ca asteptati cu multa nerabdare urmatoarea conferinta si surprizele pregatite de catre organizatori. E un soi de dependenta care se poate crea, dar evident in sens pozitiv, intrucat poate duce la: idei noi tocmai bune de pus in practica in propriile departamente de HR din care faceti parte, proiecte comune pe care le puteti initia cu alti specialisti/antreprenori in HR, cunoscuti la eveniment, candidati pentru propriile proiecte de recrutare – daca lucrati in recrutare (da, in sala veti face cunostinta si cu persoane aflate in cautarea unui nou job!), idei pentru propria dezvoltare profesionala in domeniul HR, raspunsuri la intrebari si probleme de HR cu care va confruntati la locul de munca si cate si mai cate altele. Deci, ne vedem si la urmatorul eveniment din noiembrie?