Îți pleacă oamenii din companie? Soluția este una eficientă și simplă: stay interview!

 

Retenția angajaților este cea mai mare provocare cu care se confruntă companiile din România în acest moment. Este greu să investești resurse în recrutarea unui nou angajat, în pregătirea lui, pentru ca apoi să plece. Din acest motiv, departamentele de resurse umane trebuie să știe în permanență care este starea de spirit a angajaților și să lucreze îndeaproape pentru îmbunătățirea mediului general de lucru din companie.

leoHR, compania de resurse umane, a lansat un instrument care nu ar trebui să lipsească din arsenalul specialiștilor HR din companii: StayIN (Stay Interview). StayIN reprezintă discuția confidențială, structurată și periodică dintre un consultant leoHR şi un salariat, prin care sunt identificate condițiile ce l-ar determina pe salariat să plece din companie. Serviciul este cel mai eficient instrument de retenție la care organizațiile au acum acces, odată cu lansarea acestui serviciu de către leoHR.

Cele mai importante avantaje ale stayIN sunt:

•             Oferă o imagine a potențialului risc în care salariații ar părăsi compania;

•             Creșterea imediată a retenției prin identificarea factorilor;

•             Descoperirea climatului real de muncă și măsurarea indicatorilor cu mare grad de impact;

•             Punctul de vedere precis al salariaților care se simt confortabili în a discuta cu un consultant extern și nu cu HR-ul intern;

•             Eficiența costului prin externalizarea acestui proces

 

„În urma folosirii acestui instrument în mai multe companii foarte mari din România, am constat că 93% dintre organizațiile ce au apelat la StayIN au constat o creștere a retenției. În același timp, 98% dintre salariații cu care am avut interviuri au declarat că se simt confortabili datorită confidențialității”, a spus Leonard Rizoiu, Managing Partner, leoHR.

Peste 25 de companii din industria auto, retail, FMCG, producție, farma, banking & Financial Services, IT&C și BPO & Shares Service Center au primit, până în prezent, suport şi rapoarte de stay interview realizate de leoHR. Consultanții au prezentat soluţii dedicate managerilor şi team leader-ilor implicaţi în procese. Mai mult de 3.280 de angajaţi au fost implicaţi în stayIN, iar clienţii au confirmat impactul pozitiv pe care aceste soluţii le-au avut în cadrul organizaţiilor lor.

stayIN (Stay Interview) a fost folosit pentru prima dată de Leonard Rizoiu, în 2006, în Canada. În România, compania a început să livreze acest serviciu in Romania din 2014.