Soluția reținerii angajaților în companie

 

LR_2Compania leoHR, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii de selecție și recrutare specializată din România, lansează două noi soluții pentru companii, dedicate retenției angajaților: Exit Interview și Stay Interview.

Exit Interview (exIN) este discuția avută între salariatul care pleacă dintr-o companie și consultantul leoHR, prin care sunt obținute informațiile despre factorii care l-au determinat pe respectivul angajat să părăsească compania. exIN prezintă o serie de avantaje pentru companie. În primul rând, este ușor de efectuat, necesită puțin timp și investiții minime. Exit Interview permite angajaților care pleacă oportunitatea de a împărtăși gândurile lor, fără a se teme de represalii.

Exit Interviw oferă o imagine reală a mediului de lucru din cadrul companiei și este cel mai bun mod prin care pot fi reținuți oamenii valoroși în cadrul organizației. Cu ajutorul acestei soluții, crește gradul de implicare al angajaților din companie, datorită motivării corespunzătoare, dar și crearea unui mediu de lucru optim.

„Lucrăm cu foarte multe companii din România și le ajutăm să recruteze cei mai buni candidați pentru posturile disponibile pe care le au la un moment dat. Din discuțiile cu aceștia, am aflat și motivele pentru care respectivii angajați pleacă de la locul de muncă anterior. În urma acestor discuții, a apărut ideea creării unor soluții prin care putem evalua starea angajaților înainte să părăsească organizația în care lucrează. Astfel, a apărut Exit Interview care reprezintă cea mai bună modalitate prin care orice organizație poate să își îmbunătățească condițiile de muncă, dar și să păstreze cei mai valoroși angajați în interiorul ei", spune Leonard Rizoiu, Managing Partner al companiei leoHR.

Cel de-al doilea serviciu lansat astăzi, Stay Interview (stayIN), reprezintă discuția structurată și periodică dintre un consultant leoHR şi un salariat prin care se identifică condițiile care l-ar determina pe salariat să părăsească compania.

Stay Interview-ul permite angajaților oportunitatea de a împărtăși gândurile lor, fără a se teme de represalii și de a exprima clar riscurile sau deciziile care l-ar determina să părăsească compania. În plus, soluția lansată de leoHR oferă oricărei organizații imaginea de ansamblu asupra factorilor și a riscului în care salariații ar pleca, ajutând managementul companiei să nu pună în pericol factorul uman prin adoptarea anumitor politici sau strategii.

Avantajele Stay Interview-ului pentru orice organizație au în vedere opiniile precise ale salariaților care se simt confortabili în a discuta cu un consultant extern și nu cu HR-ul intern, dar și eficiența costului prin externalizarea acestui proces.

"Dorim ca Stay Interview-ul să fie o situație de tip win-win, atât pentru companie, cât și pentru angajatul din companie. Organizațiile află în acest mod care este percepția angajatului privind mediul de lucru și așteptările sale, putând astfel îmbunătăți aspectele vizate. Angajatul invitat la un stayIN va avea parte de o discuție sinceră, fără să se teamă de represalii și se va simți valoros pentru feedback-ul și opiniile sale", mai spune Leonard Rizoiu.

leoHR oferă companiilor, interesate de aceste servicii, soluții personalizate, după o analiză complexă a proceselor interne de HR și a culturii organizaționale.

 

Despre leoHR

leoHR a luat naștere din dorința de a furniza soluții adaptabile de resurse umane pentru mediul de afaceri.

Este un concept nou, proaspăt și de actualitate care pune la dipoziție, atât companiilor, cât și candidaților, experiența profesională acumulată în peste 15 ani de resurse umane în companii de consultanță multinaționale și în roluri strategice de management, atât în țară, cât și peste hotare.

 

Pentru detalii suplimentare: Leonard RIZOIU, office@leoHR.ro